Fördelaktig magasinering genom flyttfirmor

Magasinering kan behövas ibland vid flytt. Således kan det vara lägligt att titta just på flyttfirmor som erbjuder detta som tilläggstjänst. Det gör det inte bara enklare med själva flytten i sig, utan gör även att du sparar tid. Om du slipper leta upp ett separat företag som kan hjälpa dig att förvara dina möbler, är det fördelaktigt. Du sparar helt enkelt tid och energi på att välja en flyttfirma som kan hjälpa till med detta, om du behöver det, vill säga.

 

När du har flera likvärdiga flyttfirmor att välja mellan, kan det vara läge att titta på deras tilläggstjänster. Om du har svårt att välja, kan det här vara det som får vågen att tippa över. Urvalet av tilläggstjänster är en faktor som bör väga in i beslutet.

När kan magasinering behövas?

Det är inte ovanligt att man är tvungen att lämna sin gamla bostad ett antal veckor eller dagar innan man kan tillträda den nya. Tiden däremellan behöver möblerna förvaras någonstans. I bostadsrätter har som regel inte det här problemet (även om det kan uppstå), men är vanligare i hyresrätter, och då i synnerhet när man hyr i andra hand. Det kan hända att tillträde till den nya bostaden sker i mitten av månaden, medan utträdet sker i slutet av månaden innan, till exempel.

Fördelaktiga priser

Normalt när flyttfirmor har egna magasin blir priset förmånligt för kunden. Åtminstone om man jämför med vad andra verksamheter tar, som enbart sysslar med just detta. Flyttfirman har redan affärer med dig, och kan dra ned på priserna lite grann.

 

Störst skillnader blir det kanske i centrala delar av större städer, så som Stockholm till exempel. Här är magasinering överlag ganska dyrt. Visserligen går det att ta sig ut på landsbygden för att hyra en lada eller liknande, men det kommer med flera nackdelar. Dels är resvägen dit lång (vilket innebär extra kostnader) – dels är lador knappast särskilt väl tempererade. För ett riktigt förråd med rätt förhållanden är det helt enkelt ganska dyrt i större städer.

Du får den yta du behöver

Något annat som bäddar för ett rimligt pris är att firman beräknar den yta du behöver först när godset är avlastat. Om du hyr ett förråd annars är det lätt hänt (nästan mer regel än undantag) att du får betala för lite mer yta än vad godset faktiskt kräver. Lägg därutöver på de höga hyrorna, och magasineringen kan bli riktigt dyr.

Minsta debitering

En del flyttfirmor har en minsta debitering som kan vara ganska hög.  Till exempel kan den vara på 3 kvadratmeter och som kortast en månad. Ytan tre kvadratmeter är inget att anmärka på – men för dig som behöver kortare magasinering kan det hända att du betalar för längre tid än du behöver. Glöm inte att kolla upp detta med flyttfirman på förhand. Om du är i ett bra förhandlingsläge kanske du kan försöka minska den här tiden, om du enbart behöver 3 veckor, till exempel. Glöm inte att även kolla hur det ligger till med försäkring – ofta står kunden för den själv under magasineringsperioden.