Sju vanliga konkurrensmedel i flyttbranschen

Alla företag behöver finna sin väg till nya kunder och lönsamma affärer. I en bransch som flyttbranschen finns det många aktörer och det är svårt att skilja tjänsterna från varandra. Trots det finns det företag på samma marknad som växer sig starka när andra som går i konkurs. Vi har listat sju vanliga konkurrensmedel för den som driver flyttfirma.

De sju vanligaste konkurrensmedlen för en flyttfirma är:

  • Att priset är rätt
  • Kvalité på jobbet som utförs och hur kunderna upplever leverantören
  • Tillgänglighet på telefon, e-post och sociala medier
  • Service och enkelhet
  • Samarbeten som ger tydliga mervärden för kunden
  • Hänsyn till miljö och hållbarhet
  • Rykte i branschen och varumärke

Pris

Ett av de vanligaste argumenten och det enklaste att ta till är givetvis priset på tjänsten. Om du erbjuder ett lägre pris än andra finns det risk att förtroendet sänks för din flyttfirma. Kan du upprätthålla förtroendet för ditt företag kommer många att välja er för att ni är billigast. Ni kan också erbjuda modeller med fast pris för att positionera er.

Kvalité

Kan ni göra ett riktigt bra jobb kan ni också få kunderna att prata om er förträfflighet. En hög kvalité kan innebära många saker för en flyttfirma som https://nordiskaflyttkompaniet.se/ men förutom att jobbet utförs oklanderligt är också personlighet en viktig faktor. Om kunderna upplever er som trevliga, enkla och till och med lite roliga att ha att göra med kommer det troligen höja upplevelsen av kvalité i er leverans.

Tillgänglighet

Har konkurrenterna bara öppet för bokningar på vardagar kan ni ha öppet även på helger. Har de öppet på helger kan ni svara i telefon och på mail dygnet runt. Att vara tillgänglig och svara kunderna snabbt är ett sätt att skilja sig från mängden, det gäller även för en flyttfirma.

Service

Många kunder uppskattar bra service och är beredda att köpa igen om det känns lätt att göra affärer med er. För en flyttfirma kan bra service vara att låna ut flyttkartonger och emballage inför flytten. Man kan erbjuda smarta lösningar för korttidsförvaring när kunderna flyttar och man kan också bidra med råd kring hur kunderna packar på bästa sätt.

Samarbeten ger mervärden

Om ni kan erbjuda kunderna samarbeten som de har behov av i samband med flytten är det ett stort mervärde. Det kan handla om att en flyttfirma kan boka in och ordna med flyttstäd, erbjuda kontakt med målerifirma eller hyra ut förråd.

Miljö

Hållbarhet är en stark konsumenttrend och bland stora företag diskuteras miljö och koldioxidavtryck som aldrig förr. Som flyttfirma kan ni särskilja er genom att köra miljövänliga bilar, att inte emballera i plast och att återvinna material i största möjliga mån.

Rykte och varumärke

För stora företag kallar man det för varumärke, för individer ofta för rykte. För en liten flyttfirma skulle nog ordet rykte passa bäst men vi menar i stort sett samma sak med båda uttrycken. Är ni kända för att komma i tid, göra ett bra jobb och hantera reklamationer utan krångel och stök kommer det göra stor skillnad i längden.